"ВИНЕКС" на сајму у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта

Левачко виногорје враћа се на винску карту Србије

ПРИЗНАЊА ЗА ЛЕВАЧКО ВИНО

На недавно завршеном 77, међународном пољопривредном сајму у Новом Саду премијерно су представљена вина из левачког виногорја. Након што је пре две године кренула у ревитализацију подрума у Белушићу код Рековца, а прошле године успешно обавила откуп грожђа са око 600 хектара индивидуалних винограда у овом крају, винарија "Винекс - Левачки грозд" по први пут је свој производни асортиман изложила на једној престижној сајамској приредби и побрала све симпатије стручног оцењивачког жирија и посетилаца сајма. Стоно ружичасто вино "Хармонија" из прошлогодишње бербе оцењено је сребреном медаљом за квалитет, а комплетна линија стоних вина где се још налазе црно вино "Боем" и бело "Поема" понела је награду "Добар дизајн" Привредне кморе Војводине.

- Ова признања доживљавамо као потврду наших напора да помало запостављено Левачко виногорје вратимо на винску карту Србије у чему имамо пуну подршку локалне самоуправе и око 400 наших коопераната. Признања су доказ да људи овде баштине дугу традицију гајења квалитетног грожђа што нама даје могућност да у савременим технолошким процесима дођемо до изванредних белих, црних и све популарнијих ружичастих вина - каже Милорад Стевановић ПР менаџер Винекса.

С обзиром на то да је Левач познат по квалитетном воћу и добрим ракијама, на Сајму је представљена нова линија воћних ракија од дуње, кајсије и крушке виљамовке, а посебан куриозитет био је и штанд изграђен у потпуности у етно стилу са намером да се гостима сајма приближи оригинално шумадијско домаћинство из кога потичу сви поменути производи.
- Можда нам је управо активност штанда помогла да привучемо значајне стране партнере са којима смо започели преговоре о пласману вина и ракија на тржишта Русије, Белорусије, Украјине, па чак и прекоокеанских земаља као што је Аустралија - каже Стевановић.

 
Винекс сајам


Винекс сајам


Винекс сајам
 

Анкета

Да ли сте задовољни радом пољопривреднг фонда Рековац
 
Банер
Банер
Пољопривредни фонд Рековац